Erman Saban
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Erman Saban

Erman Saban Fan Sitesi
 
AnasayfaAnasayfa  KapıKapı  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

 

 Şebnem Sönmez Röportajları

Aşağa gitmek 
2 posters
YazarMesaj
*cansu*
Ölümüne Ermancı
Ölümüne Ermancı
*cansu*


Mesaj Sayısı : 234
Kayıt tarihi : 09/06/09
Yaş : 29

Şebnem Sönmez Röportajları Empty
MesajKonu: Şebnem Sönmez Röportajları   Şebnem Sönmez Röportajları EmptyÇarş. Haz. 10, 2009 2:20 pm

Şebnem Sönmez'in röportajlarını burada bulabilirsiniz...
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://erman-saban.yetkinforum.com
civcivsena
Kıdemli Ermancı
Kıdemli Ermancı
civcivsena


Mesaj Sayısı : 357
Kayıt tarihi : 10/06/09
Yaş : 31

Şebnem Sönmez Röportajları Empty
MesajKonu: Geri: Şebnem Sönmez Röportajları   Şebnem Sönmez Röportajları EmptyCuma Haz. 12, 2009 5:40 pm

Şebnem Sönmez
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Şebnem Sönmez (d. 5 Haziran 1968 - İstanbul) Tiyatro ve sinema sanatçısı.

Lisedeyken Pendik Gençlik Tiyatrosu'nda ilgi alanını geliştiren Sönmez; Kartal Sanat Tiyatrosu, Taner Barlas Mim Tiyatrosu gibi topluluklarda oynadı. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı'nı bitiren sanatçı, Dormen Tiyatrosu'nda da çalıştı. Daha sonra tv dizilerinde rol alan Şebnem Sönmez, Beşiktaş Kültür Merkezi'nde de görev yaptı. Çeşitli anaokulları, ilkokul ve liselerde, drama öğretmenliği ve 1985'te sınıf öğretmenliği yapan sanatçı, Olgun Şimşek'le bir süre evli kaldı. 1991-1993'te kendi okulunda ‘Yaz Tiyatrosu’ adı altında bir ekip kurdu ve bu çalışmalarını aralıksız sürdürdü.Konu başlıkları [gizle]
1 Sahip olduğu ödüller
2 Rol aldığı bazı oyunlar
3 Rolaldığı bazı sinema filmleri
4 Rol aldığı bazı dizi filmler
5 Dış baglantılar


Sahip olduğu ödüller [değiştir]
Afife Tiyatro Ödülleri : Yardımcı Rolde Yılın En Başarılı Müzikal ya da Komedi Kadın Oyuncusu-Cimri-2005
Afife Tiyatro Ödülleri : Yılın en başarılı yardımcı kadın oyuncusu :Sen Hiç Ateşböceği Gördün mü?-1999

Rol aldığı bazı oyunlar [değiştir]
Bana Mastikayı Çalsana
Cimri
Ben Anadolu
Sen Hiç Ateş Böceği Gördün mü
Le Balkon

Rolaldığı bazı sinema filmleri [değiştir]
Döngel Karhanesi - 2005
Abdülhamit Düşerken - 2002
Vizontele - 2000

Rol aldığı bazı dizi filmler [değiştir]
Elveda Rumeli (TV) - 2007
Bir Demet Tiyatro (TV) - 2006
Erkekler Ağlamaz (TV) - 2006
Sen misin Değil misin? (TV) - 2005
Perili Ev (TV) - 2004
Avrupa Yakası (TV) (konuk oyuncu, 2 bölüm) - 2004
Çarli İş Başında (TV) - 2000
Güneş Yanıkları (TV) - 2000
Yedi Numara (TV) - 2000
Dış Kapının Mandalları (TV) - 1998
Bir Demet Tiyatro (TV) - 1997
Yaz Evi (TV) - 1993
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
civcivsena
Kıdemli Ermancı
Kıdemli Ermancı
civcivsena


Mesaj Sayısı : 357
Kayıt tarihi : 10/06/09
Yaş : 31

Şebnem Sönmez Röportajları Empty
MesajKonu: Geri: Şebnem Sönmez Röportajları   Şebnem Sönmez Röportajları EmptyPtsi Haz. 22, 2009 1:03 pm

Ben oyuncunun leylek gibi gezenini severim
'Elveda Rumeli'nin çekimleri nasıl gidiyor? Memleketten ayrı kalmak zor geliyor mu size?

Gayet düzenli bir şekilde hiçbir şey aksamadan devam ediyor. Makedon ve Türk ekip, sonunda uyum sağladı. Gayet mutluyuz biz orada.

İlk iki bölümden anlaşıldığına göre farklı bir dizi oldu. Gelen tepkiler nasıl?

Birçok yönden farklı bir çalışma yapıyoruz. Hem Türk hem Makedon oyuncularımız var, duygusal yapısı da değişik. Ben ilk bölümü uçakta olduğum için izleyemedim ama Zerrin Sümer, Demet Akbağ gibi dostlarımdan çok güzel şeyler duydum. Dizinin müdavimi olduklarını, başka bir şey seyredemediklerini söylediler. İnternetteki yorumlardan ise 'Elveda Rumeli'nin sevildiğini gördüm.

Dizi sokakta da konuşulmaya başladı aslında. Özellikle öyle bir köyün olup olmadığı, hala öyle bir çarşının varlığını devam ettirip ettirmediği merak ediliyor. Size de bu tarz sorular geldi mi?

Tabii bunları bana da soruyorlar. "Çarşı ne kadar güzel. Hala öyle bir çarşı var mı?" dediler. En çok da dere çekimlerini merak etmişler. Evet, çamaşır yıkanan yer hala var ve biz o harika doğal dekorun önünde oynadık. Orayı gördükten sonra dizinin başka bir yerde çekilme ihtimali bence de yokmuş.

BENİM İÇİN SES ÖNEMLİ

Dizinin başarısında oyuncuların başarısının yanı sıra mekanlardaki gerçekliğin de etkisi var değil mi?

Aynı işi 'Türkiye'de benzer dokuda bir yerde çekebilir miydik?' soruları da vardı. 'Neden olmasın?' bile diyemedim. Çünkü asla olamazdı. El değmemiş bir yer orası. Gerçekten 1890'ların dokusunu bize hissettiren bir doğal atmosfer. Bundan vazgeçilmemesi gerekirdi. Bence de bu doğal ortam ekrana teknik müdahale etmeden yansıtılıyor. Bu harika bir şey.

'Fatma' karakterine nasıl hazırlandınız, ne gibi ön çalışmalar yaptınız?

Canlandırdığım karakter, benim kulağımda duyduğum melodi olur her zaman. Kendi içimde bir ses duymazsam, o karakteri çıkaramam. Benim için bu ses önemlidir. Kafam hep böyle çalışır. Ben bir ses bulamazsam, bir tavır da bulamam. Bu role hazırlanırken çok fazla insanla konuştum, onları çok dinledim. Nasıl davranıyorlar, birbirlerine baktım. Dil konusunda çok çalıştım. Dil hocamız Zekir Bey'le günde 8 saat çalıştık. 'Fatma' sevgi dolu olmasına rağmen sert ve otoriter bir kadın. İçindeki sevgiyi göstermeye hiç niyeti olmayan bir kadın oynamak zor...

HEIDI'NİN DEDESİ GİBİ

Normalde dizilerde bu tarz karakterlere 'kötü' damgası vurulur ama size kimse kızmadı. Nedir bunun sırrı?

Bu kadın çocuklarının iyi bir gelecek sürmesini istiyor. Çocuklarını bir ömür boyu korumak istemesinin, sevilmesinde etkisi büyük bence. Şefkatli bir kadın ama şefkatini göstermiyor. Heidi'nin dedesi de öyle değil midir? Hiç konuşmaz, somurtur, aksi nemrut bir ihtiyardır. Ama en küçücük gönül kırıklığında, en izin vermediği şeylere izin verir. 'Fatma' da öyle biri...

Çok çalıştığınıza değmiş... Makedonca'ya bayağı hakim görünüyorsunuz.

Makedonca-Türkçe deyimler ve atasözleri sözlüklerimiz var. Onları her gün okuyorum. Sürekli not alıyorum. 'Kaynana kalkti gelin oturdu', 'Aç aç ile yattı mı dilenci doğar', 'Ağaçtan maşa fukaradan paşa olmaz' gibi sözleri nerede kullanırım diye düşünüyorum. Boş zamanlarımda da kulağımın dolması için Makedonlar'la içiçe oluyorum.

Dram bile oynasanız izleyici için ekranların gülen yüzüsünüz... Peki gerçekte siz nasıl birisiniz, kendinizi anlatır mısınız?

Hayatım boyunca problemi değil onu çözmeyi severim. Bu konuda biraz tez canlıyım ve çok hızlı bir tempom, sabırsızlığım vardır. Mesleğimi çok sevdiğim için çalışmak benim için en önemli şeydir. Çalışmayınca çok mutsuz oluyorum. Etrafımdakileri üzmemek için onlarla az görüşürüm. Kendime göre kurallarım vardır...

ZORLAYICI BİR İNSANIM

Çalışırken nasıl bir insan olursunuz?

Çok neşeli oluyorum. Çünkü çalışırken insanların birbirlerine gülmelerini, saygı duymalarını, sevmelerini, küçük süprizler yapmalarını seviyorum. Ufak hediyeler vermeyi, eğer hediyem yoksa kağıttan küçük bir gemi yapıp içine bir şey yazıp, onlara doğru uçurmayı seviyorum. Biraz mükemmelliyetçi olduğum için benimle çalışmanın insanları rahatlatan yanları olduğu kadar zorlayan yönleri de vardır. Ama iyi bir arkadaş olduğumu düşünüyorum. Dostlarımı üzecek hiçbir kasti faulüm olmadığını düşünüyorum. Yoksa beni niye sevsinler? Çok nemrutum aslında! (Gülüyor)
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
civcivsena
Kıdemli Ermancı
Kıdemli Ermancı
civcivsena


Mesaj Sayısı : 357
Kayıt tarihi : 10/06/09
Yaş : 31

Şebnem Sönmez Röportajları Empty
MesajKonu: Geri: Şebnem Sönmez Röportajları   Şebnem Sönmez Röportajları EmptyPtsi Haz. 22, 2009 1:03 pm

1968 yılında İstanbul'da doğan Şebnem Sönmez, tiyatroya lise yıllarında Pendik Gençlik Tiyatrosu'nda başladı. Burada "Göç" ve "Emekli" adlı oyunlarda, Kartal Sanat Tiyatrosu'nda "Bu Zamlar Bana Karşı", "Vur Bir Mastika" ve "Küçük Küçükler"(Çocuk Oyunu) adlı oyunlarda ve Taner Barlas Mim Tiyatroları'nda "Konçinalar", "Kozalar" adlı oyunlarda yer aldı.
Tiyatroyla uğraşırken bu arada da İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı'na girdi. 1991-1992 tiyatro sezonunda Dormen Tiyatrosu'nda "Hastalık Hastası", "Alo Arkadaş", "5'ten 7'ye", "Arapsaçı", "Şarkılar Susarsa" ve "Ayının Fendi Avcıyı Yendi"(Çocuk Oyunu) adlı oyunlarda sahneye çıktı. "Eksik Etek" adlı dizi ile televizyonla tanışan sanatçı, daha sonra "Yaz Evi", "Bir Demet Tiyatro", "Güneş Yanıkları" ve "7 Numara" adlı dizilerde rol aldı. 1997-1998 tiyatro sezonunda Tiyatro Stüdyosu'nda "Balkon" adlı oyunda yer aldı ve bu oyunla Avni Dilligil En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülü'nü aldı.
"Sen Hiç Ateş Böceği Gördün mü?" adlı oyunla BKM ailesine katılan Sönmez, bu oyundaki rolüyle Afife Jale En İyi Yardımcı Kadın Ödülü'nü aldı.1988-1994 yıllarında çeşitli anaokulları, ilkokul ve liselerde drama öğretmenliği ve 1985'te sınıf öğretmenliği yapan sanatçı, 1991-1993'te kendi okulunda "Yaz Tiyatrosu" adı altında bir ekip kurdu ve bu çalışmalarını hala sürdürmektedir.

Başarılı sanatçı "Vizontele" filminde rol aldıktan sonra, son olarak "Abdülhamit Düşerken" adlı sinema filmiyle sinemaseverlerin karşısına çıktı.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Şebnem Sönmez Röportajları
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Şebnem Sönmez Resimler
» Gülçin Santırcıoğlu Röportajları
» Berrak Tüzünataç Röportajları
» Filiz Ahmet Röportajları
» Suzan Akbelge Röportajları

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Erman Saban :: OYUNCULAR :: Şebnem Sönmez-
Buraya geçin: