Erman Saban
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Erman Saban

Erman Saban Fan Sitesi

AnasayfaAnasayfa  KapıKapı  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

Ertan Saban Röportaj

3 posters
YazarMesaj
*cansu*
Ölümüne Ermancı
Ölümüne Ermancı
*cansu*

Ertan Saban Röportaj Empty
MesajKonu: Ertan Saban Röportaj   Ertan Saban Röportaj EmptyÇarş. Haz. 10, 2009 3:08 pm

Ertan Saban ile ilgili röportajları burda bulabilirsiniz..
http://erman-saban.yetkinforum.com
civcivsena
Kıdemli Ermancı
Kıdemli Ermancı
civcivsena

MesajKonu: Geri: Ertan Saban Röportaj   Ertan Saban Röportaj EmptyCuma Haz. 12, 2009 5:47 pm

Ertan Saban
Doğum Yeri : Yurt Dışı
Doğum Tarihi : 04 Aralık 1977
Eğitimi : Akademi

Erzurum'dan Makedonya'ya göç eden bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Makedonya Devlet Konservatuarı, Tiyatro bölümünden mezun oldu. Türkiye'ye gelerek oyunculuğa başladı. Saban'ın rol aldığı diziler: Kanal D'de yayınlanan 'Sağır Oda', 'Savcının Karısı've son olarak II.Abdulhamid Han'ın İttihatçılar tarafından tahttan indirilmesi ve Balkan coğrafyasında başlayan isyanları anlatan 'Elveda Rumeli'dir. Saban,dizilerdeki rolleri yanı sıra ünlü Türk rock grubu Malt'ın deprem klibinde de oynamıştır.
civcivsena
Kıdemli Ermancı
Kıdemli Ermancı
civcivsena

MesajKonu: Geri: Ertan Saban Röportaj   Ertan Saban Röportaj EmptyPtsi Haz. 22, 2009 1:04 pm

Adı Soyadı : Ertan Saban
Doğum Tarihi: 04-12-1977
Doğum Yeri: Üsküp
Eğitim : Yugoslavya Dev. Kon. Tiyatro

Yabancı Dil- İngilizce-İyi, Bulgarca-İyi, Boşnak-İyi, Makedonca-İyi, Sırpça-İyi, Arnavutça-İyi

Tiyatro
Antigone, RRR, Heart Drama, Bir Yaz Gecesi , Hamlet , Bir Yaz Gecesi Rüyası

Reklam
Mobimak, Skopsko, Aıds

Özellikler
Yüzme , Basketbol , Pandomim , Silah Kullanmak , Futbol , Tahtabacak , Dağcılık , Drama Eğitmenliği , Oyuncu Koçlugu , dans , Oryantal , Bale , Hip-Hop

--------------------------------------------------------------------------------

Oynadığı Diziler
Elveda Rumeli
Sağır Oda
Savcının Karısı
Azize
Sultan Makamı

Oynadığı Sinema Filmleri
Like a Bad Dream
Antonio Mitrikeski
Puppet Show
civcivsena
Kıdemli Ermancı
Kıdemli Ermancı
civcivsena

MesajKonu: Geri: Ertan Saban Röportaj   Ertan Saban Röportaj EmptyPtsi Haz. 22, 2009 1:04 pm

Alex'ten müthiş gollük paslar

Yok canım, Fenerbahçe'nin 10 numarasından söz etmiyorum. Elveda Rumeli'de "10 numara" oyunculuk performansı sergileyen Alex rolündeki Ertan Saban'a dikkat çekmek istiyorum. Pek çok kadının sadece Alex'i izlemek için pazartesi geceleri atv ekranları karşısına geçtiği kulağıma çalınmıştı. Diziyle ilgili forum sitelerine girince ne göreyim? Oyuncu Alex'in karizması, futbolcu Alex'i çoktan gölgede bırakmış. Elveda Rumeli'de Müslüman kızı Zarife'ye aşkı yüzünden sürgün edilen Hıristiyan genci Alex rolünde izlediğimiz Ertan Saban yakışıklılığıyla gönülleri fethetmesinin yanı sıra usta işi oyunculuğuyla da göz kamaştırıyor. Daha önce Savcının Karısı dizisinde "Dursun" ve Sağır Oda'da "Nogayhan" karakterlerini canlandırırken izleyicilerin dikkatini çekmeyen Saban, Elveda Rumeli dizisindeki en inandırıcı karakterlerden biri. Sanırım bunu, o coğrafyada büyümesine ve Üsküp Devlet Konservatuarı'nı bitirmiş olmasına borçlu. Elveda Rumeli biter bitmez Ertan Saban'ı bir yerli dizinin başrolünde göreceğimizi söylemek ise sanırım kahinlik olmaz. Elveda Rumeli pek çok ödül ve övgüye layık görüldü. Ama ben bir de Milli Eğitim Bakanlığı ödülü bekliyorum. Zira dizi, bugüne kadar pek çok kampanyayı gölgede bırakacak bir "eğitim seferberliğini" gizliden gizliye yürütmekte. Alex, köyün miniklerine güç şartlar altında din, dil, ırk farkı gözetmeksizin ders veriyor. Bu arada tüm cinliğine rağmen "köyün delisi" muamelesi gören Mahmut da Sütçü Ramiz ve kızlarına okuma yazma öğretmeye başladı. Ramiz de kızları gibi okumaya gönüllü oldu. 120 yıl sonra bile kızlarını okula göndermeyenlere inat... Son bölümde Sütçü Ramiz'in, Deli Mahmut'a sırf kendisine iki harf öğrettiği için gösterdiği saygı ise her türlü takdiri hak edecek türdendi.
civcivsena
Kıdemli Ermancı
Kıdemli Ermancı
civcivsena

MesajKonu: Geri: Ertan Saban Röportaj   Ertan Saban Röportaj EmptyPtsi Haz. 22, 2009 1:05 pm

Haftasonu Dergisi Röportajı

Oyuncunun vatanı olmaz

'Sultan Makamı', 'Azize' ve 'Savcının Karısı' dizilerinde oynayan Ertan Saban, Makedonyalı bir oyuncu. Hırslı ve oyunculuk konusunda da çok istekli...
'Savcının Karısı' adlı dizide karanlık işler çeviren bir karakter olarak karşımıza çıkan Ertan Saban, 1977 Üsküp Makedonya doğumlu. Hırslı ve oyunculuk konusunda istekli. İşte Saban'la konuştuklarımız...
Haftasonu: Oyuncu olmaya nasıl karar verdin? Türkiye'de hangi projelerde yer aldın?
E.S: Tesadüfen oldu aslında oyunculuğa geçişim. Tiyatroya oyun izlemeye gittim. Dostoyevski'nin 'Budala' adlı oyununu izliyordum. Daha sonra tiyatrodan çıkamadım artık. Türkiye'de Tümay Özokur Casting ajansına girdim ve 'Sultan Makamı', ‘Azize', 'Savcının Karısı' adlı dizilerde oynadım.
Haftasonu: Ekranda kendini izlediğinde neler hissediyorsun? Beğenir misin yoksa acımasızca eleştirir misin?
E.S: Çok ender izliyorum kendimi. Sonuçta bu bir iş ve yönetmenin çizdiği çerçeve içinde elimden geleni yapıyorum. Oyuncular görev adamıdır, hepsi bu.
Haftasonu: 'Savıcının Karısı'nda oynuyorsun. Canlandırdığın karakterle benzeyen tarafların var mı?
E.S: Umarım yoktur. Ordaki karakter karanlık işler yapan bir ailenin ferdi, dünyaya farklı bir şekilde bakan biri. Ben dünyaya onun gibi bakmıyorum. Kısacası pek benzer taraflarımız yok onunla.
Haftasonu: Yurtdışında da oyunculuk yapıyorsun. Türkiye'yle ne gibi farklar gözlemliyorsun? Orada şartlar nasıl?
E.S: Oyuncunun vatanı olmaz. Büyük bir oyuncudan duymuştum bunu. Şartlara gelince orada belki biraz daha rahat, daha konforlu çalışılıyor ama diğer taraftan buranın coğrafyasından mıdır, derin kültüründen midir bilmem burada olan da orda yok.
civcivsena
Kıdemli Ermancı
Kıdemli Ermancı
civcivsena

MesajKonu: Geri: Ertan Saban Röportaj   Ertan Saban Röportaj EmptyPtsi Haz. 22, 2009 1:05 pm

‘BALKANLAR LEYLA VE MECNUN DOLU’

‘Elveda Rumeli’de Zarife’ye aşık Makedon genç Aleks rolünde izlediğimiz Ertan Saban ,doğma büyüme Üsküplü.Saban,’Balkanlarda etnik gruplar arasında Alex ve Zarife aşkına benzeyen pek çok aşk yaşanmış.Zaten olmaması mümkün değil.Aynı toprağı paylaşıyorsun,yan yanasın,iç içesin.Bazıları Leyla ile Mecnun gibi dilden dile anlatılan halk hikayelerine bile dönüşmüş.104 yaşındaki dedem anlatır,ben dinlerdim.’ diyor.

Elveda Rumeli ile başlayalım sohbetimize.Bu dizide Aleks rolündesin.Bize Aleks’i kendi pencerenden bakarak anlatır mısın?

Öncelikle soruna cevap vermeden,bugüne kadar görmediğin memleketine ‘Hoş geldin’ demek istiyorum Yüksel Ağabey.Kundakta terk edipgitsen de, bir daha dönmemiş olsanda sen de Üsküplüsün,sen de Balkanlısın.(Ertan Saban’la Balkanlardaki Türkleri,geçmişi,yaşananları konuşuyoruz bir süre.Zaman öyle dar ve yaşanmışlıklar öylesine çok ve özlem dolu ki,boğazımızda düğümlenen hasreti temizlemek ikimize de acı veriyor)…
Evet… Aleks.Makedon bir öğretmen.Dedesiyle birlikte yaşıyor.Pürsıçanlı kendisi.Eğitimini Üsküpte görmüş.Köyüne dönüyor,orada da enteresan durumlarla karşılaşıyor.Bunun arka planında Balkanlardaki Osmanlı İmparatorluğu’nun yavaş yavaş çekilmesi ve Jön Türk hareketlerinin başlaması yer alıyor.Tıbbiyeli Mustafa ile arkadaş oluyor.Tıbbiyeli nasıl devrim peşinde koşuyorsa,Aleks’te kendi milleti için silahla olmasa bile kalemle bunu başarmak istiyor.1800’lü yıllar…Osmanlı için sonun başlangıcı,kaynaşmaların başladığı bir dönem…Biz tam o aradayız işte.Yavaş yavaş kaynar suların taşacağı bir dönemi yansıtıyoruz.Bunun içinde değişik karakterler var.Aleks’in yolu Zarife(Filiz Ahmet) ile kesişiyor.Ama arada din farkı var.Bu yaşanan aşkı imkansızlaştırıyor,ikisi de acı çekiyor.

Zarife ile Aleks aşkı için umut yok mu?

Belli değil… Kim bilir,bakarsınız Alex adını değiştirir ya da Zarife bir şeyler yapar.Şimdilik bütün bunlar belli değil.Belki senaristler biliyordur ama ben bilmiyorun.

Sen bu bölgenin insanısın,Balkanlar’da bu tür aşklar yaşanmış mı?Benim dedem bu bölgenin insanıydı ve 104 yaşında vefat etti.1898 doğumlu.Onun yanında yaşarken ansiklopedi açmama gerek yoktu.Balkanlarda yaşananları birebir dedemden dinliyordum.Neticede 1. ve 2.Dünya Savaşlarına aktif olarak katılmış biriydi.2002’de İstanbul’da hayata gözlerini yumdu.Bu bölgedeki aşklara gelince… Elbette etnik gruplar arasında bu tür aşklar yaşanmış.Zaten olmaması mümkün değil. Aynı toprağı paylaşıyorsun,yan yanasın,iç içesin.Örnekleri çok. Bazıları Leyla ile Mecnun gibi dilden dile anlatılan halk hikayelerine bile dönüşmüş.Şimdi dizide Aleks Hiristiyan,Zarife ise Müslüman.Bugüne kadar yaşananlarla bu dizideki aşk arasında bağlantı kurmakta zor.

Peki 104 yaşındaki deden neler anlatırdı bu konuda?

Dedemin anlattığı hikayelerde sonunda aşk mı kazandı, bilemiyorum.Çünkü dedem finali söylemez,lafı keserdi.Yaşanmışlıklar var elbette ama bilanço farklı.Bu bölgede hep değişti.1963’te deprem oldu,değişti.ondan öncesinde büyük bir göç vardı, değişti.Ondan da önce 2.Dünya Savaşın’da Naziler işgal etti,değişti.Daha da önce Osmanlı’ya karşı ayaklanmalar yaşandı,değişti.En son 1990’lı yıllarda 2000’lerde savaş vardı.Yine gittiler buralardan ve buralar yine değişti.Sürekli bir geçiş ve değişim dönemi var burada.Bütün bunlar sanatı da ,kişileri de,yaptığımız işleri de birebir etkiliyor.

Doğup büyüdüğün bu topraklardan ne zaman ayrıldın peki?

Dört sene önce Üsküp’ten İstanbul’a göç ettim.Ben doğma büyüme Üsküplüyüm,dedem doğma büyüme Üsküplü,onun babası doğma büyüme Üsküplü…Ancak ondan öncesi Kars’tan gelmiş,bu bölgeye yerleşmiş.Osmanlı askeri olarak gelmişler.Buraya aşık olmuşlar,kalmışlar,kök salmışlar.Burada her şey hızlı oluyor.Kaynıyor hep.Aşk var,mücadele var,hayat normal seyrinde ama enteresanlıklar var.Bir milyon kişiden yedi bin yedi yüz yetmiş yedi kişi var Türk olarak.Sayı da enteresan.Bir şeylerin yapılması lazım,bu sayı daha fazla azalmamalı.Ben bu konularda çok doluyum.Onun için oralara hiç girmeyelim.
Neticesinde biz bir iş yapıyoruz.Tabii ki iyi olmasını istiyoruz her şeyin.Bu dizi de dilerim iyi yankılar yaratır.Burada iyi yankılar yaratıyor.Yalnız Türklere değil, Makedonlara da iş imkanı yarattı.Set işçilerimiz,bekçilerimiz,şoförlerimiz,Makedon.Bu nedenle devlette bize hep kolaylıklar sağlıyor.Makedonya’da Türk etkisi büyük.Özellikle son zamanlarda. Mini fabrikalar açıyorlar buraya.Mesela son olarak Koç Grubu,yatırım yaptı buraya,bir sürü mağaza var.

Dizi de rol gereği aşık olduğun Filiz Ahmet de tiyatrocu bir aileden geliyor.Üsküp Halk Tiyatrosu baş aktörü merhum Lütfi Seyfullah’ın torunu kendisi.Filiz’le daha önceden tanışıyorsunuz mutlaka…

Evet.Filiz çok başarılı bir oyuncu.Aktör Lütfi Seyfullah’ın ve yıllar yılı bu bölgedeki Türk öğrencilere emek vermiş Sadan Hanım’ın torunu.onunla Türk Halk Tiyatrosunda birlikte çalıştık.o da ben de Elveda Rumeli’yle mutluyuz.

Ertan Saban’a dönelim.Bize kendinden söz eder misin?

1977 ‘de Üsküp’te doğdum.Gençliğimi Üsküp’te geçirdim.Pedagoji üzerine eğitim gördüm ve sonra bir şekilde tiyatroya girdim.Ardından konservatuvara yazıldım.Üsküp Türk Halkları Tiyatrosunda çalıştım bir süre.Bir ara da Almanya ‘da çalıştım.Herkes Türkiye’ye gider buradan.Benim ki dört buçuk beş sene oldu.Filmimiz Altın Portakala gitmişti.Yabancı bir filmdi.Fransız prodüksiyonuydu.Orada Aydın Bulut diye bir yönetmenle tanışmıştık.Daha sonra canımdan çok sevdiğim arkadaşım oldu kendisi.’Sultan Makamı’ adlı ilk dizimde onunla oldu zaten.
Ardından şimdiki dizimizi de yöneten Serdar Akar’la çalıştım.Derken ‘Azize ‘geldi.Sevgi Birsel’leydi bu çalışmam. ‘Savcının Karısı’ yine Aydın Bulut’la oldu. ‘Sağır Oda’ Sedar Akar’la.Şimdi de ‘Elveda Rumeli’yi çekiyoruz işte.Sedar Ağabey İstanbul’da bana ‘Memleketine götürüyorum seni,annenler özlemiştir’dedi.Annemler ve kardeşlerim hepsi buradalar.Küçük kardeşim de dizide oynuyor zaten.kaymakam Dilaver rolünde.

Tiyatro yapabiliyor musun?

Dört sene yapmamıştım.Üsküp’te bırakmak zorundaydım,değişik nedenlerden ötürü.En son oyunumuzu ‘Can tarlası’nı İstanbul Halk Tiyatrosunda sahneye koymuştuk.

Yeni projeler var mı?

Dizimiz var işte.Tiyatro sürekli olmasada arada bir var.Er meydanı tiyatro sahnesi,tiyatrosuz olmaz.Ama şu an en önemli projemiz Elveda Rumeli’dir.

Vermek istediğin bir mesaj var mı?

Alınmıştır sanıyorum mesajımız.serdar Akar’la Tarkan Karlıdağ bizimle Balkanlar’da şu anda.Memleket değiştirmek o kadar kolay değil.Koskocaman ekibi kaynaştırmak,inandırmak da kolay değil.Ama herkes için önemli bir dizi bu.Onca risk göze alındı,herkes canını dişine taktı.Doğanın sert koşullarına rağmen aşkla çalışıyoruz.Kamera önünde aktarılan dönemdeki imparatorluk çöküyor da,maksat gönüllerimizde çöküntüler olmasın,başka çöküntüler yaşanmasın.Mesajım budur.
civcivsena
Kıdemli Ermancı
Kıdemli Ermancı
civcivsena

MesajKonu: Geri: Ertan Saban Röportaj   Ertan Saban Röportaj EmptyPtsi Haz. 22, 2009 1:06 pm

'Başka Semtin Çocukları' gösterilecek salon bulamadı

Başrollerini İsmail Hacıoğlu, Bülent İnal, Eyşan Özhim, Mehmet Ali Nuroğlu ve Özge Özder'in paylaştığı 'Başka Semtin Çocukları' filminin vizyon tarihi salon bulamadığı için iptal edildi. Daha önce 27 Şubat'ta vizyona gireceği açıklanan film, 'Recep İvedik 2' ile 'Güneşi Gördüm' ve Oscar ödüllü filmlerinin vizyona girecek olması nedeniyle elindeki salonları da kaybetti.

SEVGİLİSİ YÖNETTİ
Sevgilisi Aydın Bulut'un yönettiği ödüllü filmde ana karakterlerden birini canlandıran, aynı zamanda filmin genel koordinatörlüğü görevini üstlenen Eyşan Özhim, "Yılın en iddialı polisiye filmini çektik. Muhteşem bir oyuncu kadromuz var. Ancak Türkiye'deki sistemsizlik, bazı yapımcı ve dağıtım firmalarının bencillikleri nedeniyle vizyon tarihimiz iptal edildi" diye konuştu. Özhim filmin bir gün mutlaka izleyicisiyle buluşacağını ve yüksek gişe yapacağına inandığının altını çizdi. Gazi Mahallesi'nde işlenmiş bir cinayetle başlayan film, askerden dönüp kardeşinin katilini aramaya başlayan bir adamın iz sürerken kendisini karmaşık işler içinde bulması üzerinde gelişiyor.
şeymaa
Yeni Ermancı
Yeni Ermancı

MesajKonu: Geri: Ertan Saban Röportaj   Ertan Saban Röportaj EmptyPaz Ağus. 09, 2009 12:08 pm

İSTANBUL - - “Elveda Rumeli” dizisinin Alex’i Ertan Saban 25 yaşındaki eşi İnci Saban’ın ölümüyle yıkıldı. 2 yıldır lösemi tedavisi gören eşini bir an olsun yalnız bırakmayan Saban, “Canımı kaybettim” diyerek çok üzüntülü olduğunu dile getirdi. Vatan gazetesinin haberine göre; 2 yıldır Brüksel’de lösemi tedavisi gören eşini 2 gün önce toprağa veren Makedonya asıllı Saban’ı yakın dostları teskin etmeye çalışıyor. Elveda Rumeli dizisinin yapımcısı Tarkan Karlıdağ ile senaristi Alican Yarar ölüm haberini alır almaz Belçika’ya gitti.
civcivsena
Kıdemli Ermancı
Kıdemli Ermancı
civcivsena

MesajKonu: Geri: Ertan Saban Röportaj   Ertan Saban Röportaj EmptyPtsi Ağus. 10, 2009 12:26 pm

daha detaylı haberi var mı .. resim fln ??

Ertan Saban Röportaj
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Ertan Saban Resimler
» --Erman SABAN--
» Erman Saban Resimleri
» Erman Saban Ropörtajlar
» Erman Saban İmzaLarı